kwb gooik & strijland

Koken

Tweede kookavond van het werkjaar (25 november 2022)
Verzorgd door (onbekend)

Zelfgemaakte groentenchips

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Schil de groenten in een ronde vorm en snijd er flinterdunne plakjes van. Hou elke groente apart. Verwarm de frituurolie op 170°C. Doe er een aantal plakjes in, maar niet te veel, elk schijfje moet vrij kunnen bewegen in de friteuse.

Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en als alles is gebakken strooi je er nog wat zout over.

Terug naar menu

Selderijsoep met stiltonkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Maak alle soepgroenten schoon en snijd ze in stukken.
Stoof ze aan in boter, samen met de laurierblaadje(s) en een takje tijm.

Giet er de bouillon bij en laat ongeveer 20 min. koken. Haal de tijm en laurier eruit en doe er de stilton kaas erbij. Laat niet meer koken maar pureer wel zeer fijn met mixer en kruid af. Opgelet de kaas kan soms gezouten zijn.

Snijd de resterende kaas in blokjes en leg deze in een diep warm bord of kommetje, giet er de kokende soep over.

Terug naar menu

Hertenfilet met tarte tatin van witloof en zelfgemaakte frietjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Snij de stronken witloof in 2 en verwijder de harde kern. Besprenkel met citroensap en kook 5 minuten in licht gezouten water. Laat goed uitlekken.

Snij de uien in fijne ringen en pers de knoflook. Stoof dit gedurende 3 minuten.

Strijk een taartvorm in met boter en strooi wat suiker over de bodem. Schik daarin de stronkjes witloof met de bolle kant naar onder en de punten naar de buitenkant. Verdeel de gestoofde ui ringen en look over het witloof.

Bedek met het bladerdeeg. Duw de uiteinden van het deeg naar binnen toe. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Plaats dit gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Bak de hertenfilet langs alle kanten goudbruin gedurende 2 minuten. Schik in een ovenschotel en zet het mee in de oven gedurende 15 minuten. Let wel dat het vlees rosé blijft.

Giet de wildfond in de pan en schraap de braadresten los, vervolgens verkruimel je de roquefort boven en laat je het op zacht vuurtje smelten.

Haal de taart uit de oven en zet een groot bord omgekeerd op de taartvorm en draai deze om, zodat de kant met het witloof naar boven ligt.

Snij de filets in sneetjes en de taart in punten. Verdeel over de borden en lepel er de saus rond en serveer de zelfgemaakte frietjes.

Zelfgemaakte frietjes:
Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 1 cm dik.
Snij ze vervolgens in staafjes. Spoel even af en dep goed droog.

Verhit de friteuse tot 160°C, laat de frieten 5 minuten bakken tot ze zingen, tijd voor CARA pils.

Laat deze uitlekken en afkoelen. Verhoog de friteuse tot 180°C en bak ze af binnen de 2 à 3 minuten. Nadien even afschudden en klaar.

Terug naar menu

Tiramisu

Ingrediënten

Bereidingswijze

Zie bvb één van de vorige bereidingen:

Terug naar menu

Succes en smakelijk!