kwb gooik & strijland

Koken

Eerste kookles van het werkjaar (2 oktober 2009)
Verzorgd door Stefaan Detandt

Klik op een gerecht voor het recept of scroll verder naar beneden.

Uiensoep met jonagold

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Snij de ui in grove stukken
Snij 2.5 appelen in grove stukken
Snij een 1/2 appel in blokjes

Smelt boter en bak de ui glazig
voeg de bouilon toe en laat 15 min koken

bak de blokjes appelen bruin op een matig vuurtje gedurende 1 à 3 min

Mix de soep glad en kruid met pezo

Afwerking: serveer en garneer met de gebakken appelblokjes

Terug naar menu

Courgettequiche

Ingrediënten

Voor 4 à 8 personen

Bereidingswijze

Snij de tomaten in schijfjes
Schil de courgette en snij in schijfjes
Meng de eieren met de griekse yoghurt en kruid met cayennepeper en pezo
Snipper de basilicum fijn

Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm
Doorprik het deeg enkele keren met een vork
Verdeel de tomaten, courgette en de gekookte ham over het deeg
Verkruimel de feta over de quiche en strooi er de basilicum over
Overgiet gelijkmatig met het eimengsel

Baktijd: 35 à 40 min in voorverwarmde oven op 200°C

Terug naar menu

Preiquiche

Ingrediënten

Voor 4 à 8 personen

Bereidingswijze

Spekblokjes bakken

Wit van prei in ringen snijden
In boter laten aanstoven tot zij nog krokant zijn

Dan gebakte spekblokjes en prei bij elkaar voegen en goed mengen

Eieren loskloppen, slagroom en 75 gr van kaas erbij, pezo

Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm
Doorprik het deeg enkele keren met een vork
Mengsel van prei en spekjes erbij en ook bestrooien met resterende kaas

Overgiet gelijkmatig met het eimengsel

Baktijd: 35 à 40 min in voorverwarmde oven op 200°C

Terug naar menu

Quiche met zalm en broccoli

Ingrediënten

Voor 4 à 8 personen

Bereidingswijze

Verdeel de brocolli in roosjes en stoof hem tot hij bijna gaar is
Snij de gerookte zalm in reepjes
Ui fijnsnipperen
Eieren, room, de 1/2 van de kaas, pezo in een kom en goed mengen

Leg het deeg met het bakpapier in een taartvorm
Doorprik het deeg enkele keren met een vork
Schik de brocolli, ui en zalm op het deeg en bestrooi alles met de rest van de kaas

Overgiet de quiche met het mengsel van eieren, kaas en room

Baktijd: 25 min in voorverwarmde oven op 200°C

Terug naar menu

Succes en smakelijk!