kwb gooik & strijland

Koken

Derde kookavond van het werkjaar (20 december 2019)
Verzorgd door Stefaan Detandt

Peperkoektoastjes met zalmtartaar

Ingrediënten

Bereidingswijze

Meng 1 EL plattekaas met 150 gr gerookte zalmsnippers
Kruiden met pezo
Rooster een sneetje peperkoek en snij in 4
Beleg met een beetje zalmtartaar en werk af met wat dille

Terug naar menu

Kerriescampi met tartaar van appel en avocado

Ingrediënten

Voor 12 personen

Bereidingswijze

Pers de limoen
Appel schillen en in heel kleine stukjes snijden en besprenkelen met wat limoensap
Lenteuitje fijn snipperen
Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes, besprenkel met limoensap en kruid met pezo

Afwerking:
Meng de lente ui, de appel en de avocado
Verhit olijfolie in een pan en bak de scampi 's, kruid met pezo en kerriepoeder
Verdeel de appel-avocadomengeling over glaasjes en schik een scampi er bovenop

Terug naar menu

Pompoensoep met appel en kokosmelk

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Ui fijnsnipperen
Pompoen schillen en in blokjes snijden
Appels schillen en in blokjes snijden
Pluk de blaadjes koriander

Ui glazig stoven in olie
Voeg curry, pompoenblokjes en appelblokjes toe en laat mee stoven
Voeg 1 L water en bouillonblokje bij
Soep aan de kook brengen en gaar laten worden

Afwerking:
Soep mixen en op smaak brengen met pezo
Kokosmelk bij voegen
Soep in borden en afwerken met koriander

Terug naar menu

Zeebaars op een groentenbedje

Ingrediënten

Voor 10 personen

Bereidingswijze

Groenten:
Groenten reinigen
Prei in halve ringen snijden
Courgette, wortelen en venkel in blokjes snijden
Tomaatjes in 2 snijden
Prei, courgette,wortelen en venkel afzonderlijk in boter gaarstoven en kruiden
Alle groenten samenvoegen

Saus:
Sjalotjes heel fijn snipperen en overgiten met 2 dl visfumet
2 dl room tot de helft laten inkoken en bij de visfumet voegen en kruiden

Vis:
Portioneren, langs beide kanten kruiden en bakken

Terug naar menu

Succes en smakelijk!