Koken
Derde kookavond van het werkjaar (20 december 2019)
Verzorgd door Stefaan Detandt
Peperkoektoastjes met zalmtartaar
Ingrediënten
- volle plattekaas
- peperkoek
- dille
- gerookte zalm
- pezo
Bereidingswijze
Meng 1 EL plattekaas met 150 gr gerookte zalmsnippersKruiden met pezo
Rooster een sneetje peperkoek en snij in 4
Beleg met een beetje zalmtartaar en werk af met wat dille
Kerriescampi met tartaar van appel en avocado
Ingrediënten
Voor 12 personen- 12 gepelde scampi's
- 1 limoen
- kerriepoeder
- 1 appel (granny smith)
- 1 avocado
- olijfolie
- pezo
- lente uitje
Bereidingswijze
Pers de limoenAppel schillen en in heel kleine stukjes snijden en besprenkelen met wat limoensap
Lenteuitje fijn snipperen
Snij het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes, besprenkel met limoensap en kruid met pezo
Afwerking:
Meng de lente ui, de appel en de avocado
Verhit olijfolie in een pan en bak de scampi 's, kruid met pezo en kerriepoeder
Verdeel de appel-avocadomengeling over glaasjes en schik een scampi er bovenop
Pompoensoep met appel en kokosmelk
Ingrediënten
Voor 4 personen- 1 kleine pompoen
- 1 groentebouillonblokje
- olijfolie
- 1 ui
- 1 blik kokosmelk
- pezo
- 2 appels
- 1 bosje koriander
- 1 EL currypoeder
Bereidingswijze
Ui fijnsnipperenPompoen schillen en in blokjes snijden
Appels schillen en in blokjes snijden
Pluk de blaadjes koriander
Ui glazig stoven in olie
Voeg curry, pompoenblokjes en appelblokjes toe en laat mee stoven
Voeg 1 L water en bouillonblokje bij
Soep aan de kook brengen en gaar laten worden
Afwerking:
Soep mixen en op smaak brengen met pezo
Kokosmelk bij voegen
Soep in borden en afwerken met koriander
Zeebaars op een groentenbedje
Ingrediënten
Voor 10 personen- 2 preiwitten
- 1 venkel
- 2 dl visfumet
- boter
- sjalot
- 1 courgette
- 10 cocktailtomaatjes
- 2 dl room
- zeebaars
Bereidingswijze
Groenten:Groenten reinigen
Prei in halve ringen snijden
Courgette, wortelen en venkel in blokjes snijden
Tomaatjes in 2 snijden
Prei, courgette,wortelen en venkel afzonderlijk in boter gaarstoven en kruiden
Alle groenten samenvoegen
Saus:
Sjalotjes heel fijn snipperen en overgiten met 2 dl visfumet
2 dl room tot de helft laten inkoken en bij de visfumet voegen en kruiden
Vis:
Portioneren, langs beide kanten kruiden en bakken
Succes en smakelijk!