Koken
Koken voor kids - Croque en Co (16 april 2016)
Verzorgd door Goedele Brijnaert en Johan Tielemans
Croque met zalm en kruidenkaas
Ingrediënten
Voor 4 personen- 8 sneden brood
- 4 sneden zalm
- Potje kruidenkaas
Bereidingswijze
Beleg de boterhammen en steek onder de grill of bak kort op de pan.Croque met parmaham
Ingrediënten
Voor 4 personen- 4 sneetjes parmaham
- 250 g mozzarella
- 4 sneden brood
- 2 eetlepels honing
- Tijm en peper
Bereidingswijze
Snij de mozzarella in gelijke schijfjes. Beleg de boterham met 1 plakje parmaham en mozzarella. Lepel er de honing over en bestrooi met tijm en peper.Bak deze 2 à 3 min. goudbruin onder de ovenverwarmde ovengrill.
Croque met kip, appel en brie
Ingrediënten
Voor 4 personen- 8 sneetjes gekookte kipfilet
- 2 appelen
- 150 g brie
- 8 sneden toastbrood
- Olijfolie
- Tijm en pezo
Bereidingswijze
Snij de brie in 4 gelijke sneden. Schil de appelen en snij in schijven.Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de schijven appel 1 à 2 min. aan elke kant en kruid met peper en zout.
Verdeel de appelen over 4 sneetjes toastbrood en schik er de sneetjes brie op.
Bestrooi met de tijm en verdeel er de sneetjes kipfilet over en bedek met een sneetje toastbrood.
Bak de croques 3 min. goudbruin in een croque machine.
Croque-madame
Ingrediënten
Voor 4 personen- 8 sneetjes toastbrood
- 4 sneetjes gekookte ham
- 4 sneetjes gekookte kaas.
- Rucola
- 4 eieren
- Pezo
Bereidingswijze
Maak 4 croques met 8 sneetjes toastbrood, 4 sneetjes gekookte ham en kaas.Verdeel rucola over de croque en leg er telkens een spiegelei op. Kruid af met peper en zout.
Croque met spek, geitenkaas en spinazie
Ingrediënten
Voor 4 personen- 8 sneetjes gerookt spek (fijn)
- 20g spinazie
- Tomatentapenade
- 4 sneetjes geitenkaas
- 8 sneden toastbrood
- 2 gegrilde paprika’s
- pezo
Bereidingswijze
Snij de gegrilde paprika’s in gelijke reepjes.Bestrijk 4 sneden toastbrood met de tapenade en schik de paprikareepjes op.
Verdeel de spinazieblaadjes, 2 sneetjes spek en 1 sneetje geitenkaas over. Kruid met peper en zout en bedek met een sneetje toastbrood.
Bak de croques 3 min. goudbruin in een croque machine.
Succes en smakelijk!