kwb gooik & strijland

Koken

Eerste kookles van het werkjaar (30 september 2016)
Verzorgd door Stefaan Detandt

Ontpitte dadels gevuld met een kruidenkaas

Ingrediënten

Bereidingswijze

dadels ontpitten en ze opvullen met de kruidenkaas

Terug naar menu

Komkommerschijfjes met platte kaas

Ingrediënten

Bereidingswijze

schil de komkommer zebragewijs, dwz in de lengte schillen en afwisselend een schil eraan laten
in schijfjes snijden van ongeveer 0.5 cm
bieslook fijnhakken
radijs in dunne schijfjes
schik de platte kaas en een schijfje radijs op de komkommer.
afwerken met bieslook en pezo

Terug naar menu

Champignons à la Grecque

Ingrediënten

Voor 10 personen

Bereidingswijze

paddestoelen in schijfjes snijden
ui in ringen snijden
knoflook snipperen
olijfolie verhitten en uiringen glazig fuiten
paddestoelen toevoegen en 5 min laten meestoven
kruiden met pezo en look toevoegen
voeg citroensap, witte wijn en tomatenmoes toe en laat nog even stoven
bestrooi met peterselie, laten afkoelen en serveren op schaaltjes

Terug naar menu

Witloofsla met gerookte eendenborstfilet

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

meng de mayonaise met de yoghurt en de azijn tot een vinaigrette
kruiden met pezo
snijd de appel in blokjes
snipper het witloof fijn
meng de appel, het witloof en de veldsla met de vinaigrette
schik er de schijfjes gerookte eendenborstfilet rond

Terug naar menu

Courgettesoep met broccoli

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

Pancetta:
oven voorverwarmen op 180°C
bakplaat bekleden met bakpapier en de sneetjes pancetta erover verdelen
zet de pancetta ongeveer 5 min in de oven tot de pancetta krokant is

Ui: in grove stukken snijden
Broccoli: roosjes van de broccoli snijden
Courgette: in brokjes snijden

olijfolie verhitten in kookpot
ui glazig bakken
courgette en broccoli toevoegen en 2 min laten stoven
bouiilon erbij gieten en ongeveer 20 min laten sudderen op zacht vuur
soep mixen en room bijvoegen
kruiden

Afwerking
giet soep in bord en verkruimel er de pancetta over

Terug naar menu

Wok: Scampi met kip

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

sjalot versnipperen
knoflook versnipperen
paprika en wortel in reepjes
pijpajuintjes in fijne ringen
kip in blokjes
paddestoelen in 4
scampi's ontvellen

paddestoelen: bakken + ketchup - apart houden
kip bakken + kerriepoeder - apart houden
scampi's bakken + look en sojasaus - apart houden

groenten stoven samen met bouillon
daarna sojascheuten bijvoegen
dan kip + paddestoelen + scampi's
juist voor opdienen: pijpajuintjes toevoegen

Terug naar menu

Witte chocoladeroom met druiven en basilicumsiroop

Ingrediënten

Voor 4 personen

Bereidingswijze

breek 150 gr chocolade in stukken, doe in een pannetje en giet er 1 dl van de room bij
laat de chocolade al roerend smelten en zet van het vuur

klop de rest van de room op tot yoghurtdikte en meng er voorzichtig het gesmolten
chocolademengsel onder

voor de basilicumsiroop : meng de basilicum en de muntblaadjes met het sap van 1 limoen, het stukje gember en de olijfolie

doe de rietsuiker in een steelpannetje. Zet net onder water en verwarm al roerend op het vuur tot het een siroop begint te worden.
haal de siroop van het vuur en vermeng met de kruidenmix

snijd de druiven in 2. doe de chocoladeroom in een kommetje en dresseer met de halve druiven en de pijnboompitten

rasp er de rest van de witte chocolade over en werk af met een takje munt

Terug naar menu

Succes en smakelijk!