Koken
Tweede kookavond van het werkjaar (23 november 2018)
Verzorgd door Thaïse sympathisanten
Thaïse soep
Ingrediënten
- 500 gr gehakt
- 1 pak rijstnoedels
- takje selder en koriander
- pezo
- Knorr blokje
Bereidingswijze
Het gehakt afkruiden met peper en zout, de rijstnoedels in lauw water leggen en versnijden in stukjes.Meng in een kom het gehakt, de rijstnoedels, selder en breng op smaak met het Knorr blokje. Maak balletjes, grootte zelf te bepalen, en kook ze in kom met water. Afwerken met koriander.
Thaïse wok
Ingrediënten
- Knoflook
- Grote rode chili
- Broccoli
- Wortelen
- Boontjes
- Scampi's
- Oestersaus
- Olie
- Knorr blokje
- Thin Soy Sauce
Bereidingswijze
Knoflook versnipperen en bakken in pan, Groenten stoven, scampi¡¯s toevoegen, saus over doen en roeren tot alles beetgaar is.Thaïse kip
Ingrediënten
- Ananas
- Kip
- Kokosnootmelk
- Red Curry Paste
- suiker
- Thin Soy Sauce
- Knorr blokje
Bereidingswijze
Kip en ananas fijn snijden. Kom nemen en kokosnootmelk in doen. Red Curry Paste toevoegen als ook het ananassap. Kip en ananas toevoegen, suiker op strooien en afkruiden met Knorr blokje.Thin Soy Sauce overgieten en roeren tot het klaar is.
Thaïse pudding
Ingrediënten
- Kokosnootmelk,
- Suiker
- Maïs
- Rode bonen
- Tapioca pearls
Bereidingswijze
Water koken, tapioca pearls, maïs, bonen, suiker toevoegen.In een aparte kom kokosnootmelk laten koken, saus toevoegen.
Serveren in kleine kommetjes.
Succes en smakelijk!