Koken
Tweede kookles van het werkjaar (28 oktober 2016)
Verzorgd door Jeanne
Tomaat Mozzarella
Ingrediënten
- kerstomaten
- mozzarella
- zwarte olijven
- basilicum
- balsamico azijn
- houten spiesjes
Bereidingswijze
Prik afwisselend een tomaatje, een olijfje, een bolletje mozzarella en een blaadje basilicum op een spiesje tot het vol is. Werk af met een paar druppels balsamico azijn.Sambusa
Ingrediënten
- spring roll
- gehakt
- ajuin
- koriander
- peper
Bereidingswijze
Het gehakt in een pan bakken en losroeren. De ajuin en koriander fijn hakken.Onder het gehakt mengen. Kruiden naar smaak.
De spring roll in driehoekjes snijden, de gehaktmengeling erop verdelen. Goed
sluiten, met water en bloem dicht lijmen zodat er geen olie in het pakje kan komen.
Enkele minuutjes laten bakken in olie.
Soep met rundvlees
Ingrediënten
- 250 gr rundsvlees op been
- julienne groenten
- 3 bouillonblokjes
- 2 liter water
- peper
Bereidingswijze
Breng het water met het rundsvlees en de bouillonblokjes aan de kook en laat het ongeveer 1 uur trekken. Voeg de julienne groenten en peper toe en laat alles nog 10 minuten mee koken.Kip met pindakaas
Ingrediënten
Voor 6 personen- 6 kippenbouten
- 3 soeplepels pindakaas
- 1 grote ui
- 1 half groene paprika
- 1 half rode paprika
- 1 blik gepelde tomaten
- 3 blokjes kippen bouillon
- 1 doosje room
- 5 soeplepels olie
- 1 glas water
- curry
- peper
- paprika
- laurier
- muskaatnoot
- zout
Bereidingswijze
Braad de kippenbouten in een braadpan met de boter. Zet de olie op het vuur ineen kookpan, voeg de ui toe en de paprika en dek af. Voeg de gepelde tomaten
toe als de ui en de paprika half gaar zijn. Dek opnieuw af.
Als de tomaten goed gaar zijn, voeg dan alle kruiden toe en terzelfder tijd ook
de bouillonblokjes en het glas water. Laat gedurende ongeveer een kwartier
koken, ondertussen roerend met een houten lepel. De kippenbouten onderdompelen in de saus (5-10 min). In kleine beetjes de pindakaas toevoegen en onmiddellijk daarna de room. Laat nog 10 min op het vuur staan koken.
Opdienen met gekookte rijst en gebaken bananen
Oliebollen op Afrikaanse wijze
Ingrediënten
- 1 kg zelfrijzende bloem
- +/- 600cc lauw water
- 400gr suiker
- 200 gr
- kokospoeder
- 3 eieren
Bereidingswijze
De bloem in een kom doen en mengen met de suiker. Met de hand mengen metlauw water. De eieren toevoegen. Op het laatste het kokospoeder bij mengen. 15 min laten rusten. Met de hand bollen vormen en bakken in frituurvet op 180 °C.
Succes en smakelijk!