Koken
Vijfde kookles van het werkjaar (11 Maart 2016)
Verzorgd door Stefan Detandt
Lepelhapje: appelmoes met bloedworst
Voor het recept, zie Les 2 van 2014.Gekleurd bootje witloof
Voor het recept, zie Les 5 van 2010.Toastje met paddestoelen en Maredsous truffel smaak
Ingrediënten
Voor 10 hapjes- 100 gr Maredsous Truffel smaak
- 10 toastjes
- 80 gr paddestoelen
- gemengde sla
- pezo
- olijfolie
Bereidingswijze
Bak de versneden paddestoelen met olie en pezoToastjes insmeren met Maredsous
Schik daarop de paddestoelen
Garneer met versneden sla
Slaatje met eendenborst en honingvinaigrette
Voor het recept, zie Les 5 van 2009.Venkel-tomatensoep met spek en kip
Voor het recept, zie Les 2 van 2015.Waterzooi met kabeljauw en scampi's
Voor het recept, zie Les 2 van 2015.Pannenkoek met fruit en ijs
Ingrediënten
Voor 6 personen- 0,5 kg bloem
- 6 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 L melk
- 1/2 soeplepel olie
- diverse fruitsoorten
- ijs
Bereidingswijze
alle ingredienten voor pannenkoeken mengen en dunne pannenkoeken bakkenfruit in stukjes snijden
fruit in het midden van het bord schikken, daar op een ijsbolletje en 2 pannenkoeken langs de zijkant
Succes en smakelijk!